terug naar Advies
Teximart tips voor raambekleding

 

Hang in een slaapkamer geen gordijnen met gekleurde patronen op, maar kies juist voor effen neutrale stoffen. Dit om een combinatie met een gedessineerd en/of gekleurd dekbedovertrek te kunnen maken. Let maar eens op als u een slaapkamer binnenkomt dan is het bed het eerste wat u opvalt, en het dekbedovertrek mag dan ook de eyecatcher zijn en blijven.

 

Om gordijnen mooi in de plooi te laten vallen is het verstandig om voor een vlinderplooi of triplooi te kiezen. Dit is afhankelijk van de stofdikte.

 

Bezuinig nooit op een goede rails, want onze KS-rail kost niet bijzonder veel. Deze rail loopt soepeler en veel geruislozer en bovendien kunt u er bij Teximart Interieur prima bochten op maat in laten maken. En niet onbelangrijk, het gordijn hangt veel mooier door de glijders/runners die bijna gelijk lopen met de voorkant van de rail. Hierdoor hangt het gordijn mooi strak naar beneden zonder knik onder de plooien.

 

 

Gordijnen die het hele raam bedekken en aan beide zijden worden opgehaald met embrasses maken een raam smaller. Wilt u het raam ook minder hoog laten lijken en de ruimte wat intiemer maken door het felle daglicht te temperen dan is een combinatie met vouwgordijnen of rolgordijnen een goede keus. Kies dan wel voor lichtdoorlatende stoffen anders wordt het een erg sombere ruimte en werkt het verkleinend in het interieur.

 

Een raam lijkt breder door het gordijn royaal aan beide zijden van het raam door te laten lopen voor de muur. Het mooiste effect wordt bereikt wanneer dit van muur tot muur mogelijk is.

 

Een raam lijkt hoger door het gordijn van vloer tot plafond te laten lopen. Een raam lijkt minder hoog door een brede koof aan te brengen boven het raam. Eventueel met verlichting boven de koof voor een nog groter effect. Verticaal gestreepte gordijnen laten een ruimte hoger lijken, en horizontaal gestreepte gordijnen een ruimte breder lijken.